Modele de furnir

Buna ziua! O sa fie un articol cu furniruirea manuala Cat de curand. Cateva indicatii PANA atunci: – este foarte important ca intre Furnir si Placa sa nu Ramana AER. Pentru aceasta, dupa ce furnirul este pus pe Panou, se poate Trece cu fierul de Calcat (Rece) pentru a elimina eventualele bule de AER. Am vazut in materiale DIN SUA si Canada ca folosesc Pungi de vacuum. La Noi nu le-am vazut; – Daca panoul este Mare si este nevoie de mai multe foi de Furnir ELE trebuie constituie la dimensiuni si lipite cu Scotch de hartie. Furnirul nu se va misca iar la finale Scotch-UL se résulte cu usurinta; – cel mai folosit adeziv este cel pe baza de poliacetat de vinil (pointe aracet). Prenadezul nu se mai recomanda pentru ca este toxique. – adezivul se aplica cu un trafalet PE Panou in cantitate Egala, dupa Care se Pune Foaia de Furnir si se elimina bulele de AER. Se Pune o bucata de esente deasupra si totul se prinde cu cleme. Este lasat ASA timpul necesar pentru a reactiona adezivul (CAT recomanda producatorul).

Folositi adeziv Care reactioneaza la rece. – Daca folositi un adeziv asemanator prenadezului trebuie sa lasati un timp (15-20 min) pentru a se côté éva solventul. Apoi puteti Pune furnirul peste Panou si trebuie sa o faceti cu grija pentru ca reactioneaza foarte repede. DIN acest motiv nu recomand un astfel de adeziv. – la finale indepartati Scotch-UL de hartie si slefuiti suprafata. Succès! Furnirele se folosesc la obținerea intarsiilor. În trecut Era o Tehnică folosită pentru înnobilarea pieselor de mobilier. Acum, fiind o operațiune foarte migăloasă și necesitând multă atenție, puțini sunt cei care se mai încumetă la așa ceva.

Mai ales că apariția CNC-urilor a facilitat “desenarea” diverselor MODELE PE lemn fără mari eforturi. Furnirele tehnice sunt cele DIN Care se obține placajul. Există furnire de față, mai subțiri (0,5-1, 5 mm) și furnire pentru Miez, Cu grosimea cuprinsă între 1,5 și 3 mm. placajul este un Panou dérivat din lemn obținut dintr-un numar impar de furnire așezate perpendiculaire unul peste cealălalt. Cu Cât numărul de straturi este mai mare cu Atât Placa devine mai rezistentă și mai rigidă. • Furnirele estetice pot fi obținute și DIN părți ALE copacului Care, datorită defectelor de creștere, dau un desen spectaculos. Este cazul rădăcinilor sau al bubelor (Burl, în engleză). Cu siguranță ați auzit, Dacă nu ați văzut, de furnirul de rădăcină de NUC. Aceste furnire se debitează puțin mai groase comparée cu cele povenite DIN trunchiul aceluiași COPAC.

În cazul nucului, furnirul DIN rădăcina are grosimea 0,6 mm. • Furnirele de rășinoase, destul de afânate și poroase, au grosimea de 1,0 mm.